Kedd hajnalban záporok, zivatarok az éjszaka második felére fokozatosan lecsengenek, ezzel együtt pedig a felhőzet is jelentősen csökken. Az északias szél főleg északkeleten élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Kedden napközben többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de ezekből legfeljebb délkeleten, ott is inkább csak a nap első felében alakulhat ki néhány zápor. Az északias szél többfelé élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között várható.

Kedden a keleti és a nyugati megyék kivételével az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ zivatar miatt.

Szerdán hol gyengébb, hol erősebb gomolyfelhő-képződés mellett legalább néhány órás napsütésre mindenütt számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

 

QP | Quality Placement