Vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, és kedd estig felettünk is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet. Kedden a nap végén egy hidegfront érkezik, amely szerdára okoz légtömeg-váltást, és ennélfogva a levegő tisztulását.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan várható jobbára kisebb eső, zápor, főként délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Kezdetben többfelé megélénkül a délkeleti szél, átmeneti szélerősödés zivatarban lehet. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 13 és 19 fok között alakul.

QP | Quality Placement

Keddre virradó éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor, este délnyugaton, nyugaton még egy-egy zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de hajnalban nyugaton megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. (Ijesztően gyorsan melegszik az Északi-sark.)

Kedden többnyire erősen felhős időre számíthatunk átmeneti felszakadozásokkal. Nyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Szerdán felszakadozik, csökken a felhőzet, délután már napos idő valószínű. Helyenként várható záporeső. Az északi, északkeleti szél megerősödik, a Tiszántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél elsősorban keleten lesz időnként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

A kép forrása: Shutterstock