Orbán Viktor miniszterelnök ma háromkor  folytatja a 11 közgazdásszal szeptemberben elkezdett konzultációt a Miniszterelnökségen - közölte a miniszterelnöki sajtó. A szeptemberi találkozó is inkább protokolljellegű volt. A mostani tanácskozásnak eddig nem volt semmi előszele, azt vélhetően a Moody's leminősítés miatt hívta össze a miniszterelnökség.

A Portfolio.hu által megkérdezett meghívott közgazdászok szerint ugyanakkor az esemény eredetileg is mára tervezett volt, a részt vevők hetekkel ezelőtt tudtak a szeptember 1-i megbeszélések mostani folytatásáról. Ez tehát nem a friss eseményekre való reakció.

A szeptemberi ülésen Bod Péter Ákos és Járai Zsigmond volt jegybankelnökök, Csaba László akadémikus, Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója, Barcza György, a K&H elemzője, Szász Károly PSZÁF-elnök, Töröcskei István bankár (immár az Államadósság Kezelő Központ vezetője), Sós Lőrinc, a KSH volt elnökhelyettese, Auth Henrik, az MNB volt alelnöke és Arnold Mihály, volt vámparancsnok vett részt.

Az MNB közölte ugyanakkor: nem kommentálja a leminősítést.