Január 31-én leadott vagyonnyilatkozatomban az előző évhez képest pluszbevételek jelentek meg - közölte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint.

A miniszter magyarázata szerint ennek két oka van. Egyrészt bevétele származik az általa jegyzett elektronikus aláírási szabadalomból, másrészt pedig a válását követően az erdőterületeket leszámítva minden ingatlanát és ingóságát értékesítette, más tulajdona nincsen - derül ki a közleményből.

Vagyoni helyzetem világos, nyilatkozatomban a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntettem - fogalmazott a politikus.

Rogán Antalnak ugyanis a korábbiakhoz képest a Pasa parki lakása, a balatonlellei nyaralója, de még két festménye is kikerült a friss vagyonnyilatkozatából. Viszont ugrásszerűen megnőttek a megtakarításai. A takarékbetétben elhelyezett megtakarítása ugyanis a tavalyi 39 millióról több mint 809,4 millió forintra ugrott.

Eközben a találmánya is szépen jövedelmez: tavaly bruttó 197,4 millió forintot hozott (az előző évi 42 millió forint után). A miniszteri havi fizetése mintegy kétmillió forint. A tartozásának (magánszeméllyel szemben) értéke pedig 18,2 millió forint.