A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) együtt választ kapott az érdekvédők négypontos követeléslistáját tartalmazó, Orbán Viktornak címzett levélre, amelyet egy hete adott át az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottság. Erre viszont nem a miniszterelnök, hanem már Varga Mihály pénzügyminiszter reagált, a versenyszféra legnagyobb szakszervezetét vezető Kordás László elnök a Népszavának azt mondta, a válaszban az áll, hogy "semmiről nem hajlandó velük külön tárgyalni, javaslataikat vigyék a meglévő egyeztető fórumok elé és próbáljanak megállapodni a munkaadókkal".

Földiák András, a SZEF vezetője szerint így nem sikerült időt spórolni, mert a tárgyalási felhívás erre lett volna jó, hiszen a jogszabályok értelmében az országos sztrájkbizottság hivatalos megalakítása után a kormány már köteles lesz kijelölni saját tárgyaló delegációját.

A közszféra szakszervezetei délelőtt döntik el, milyen formában csatlakoznak az országos sztrájkbizottsághoz - tudta meg a lap.