Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere kifejtette, szerinte a szállodák sínylik meg, hogy a magánszállások felé fordult a nép a balatoni nyaralások alkalmával.

Versenyeztethetjük a kedvenc strandételünket, mindenki nevezheti a favoritját

A Balatoni Kör közzé tette az Év Strandétele verseny felhívását, amelyre július 15-ig lehet nevezni a kedvenc strandételekkel. Bővebben >>>

A magánszállások lepipálják a szállodákat

Lombár Gábor az InfoRádióban elmondta, a szállodáknál akár 30-40 százalékos visszaesés is érzékelhető volt, a magánszállásoknál is volt valamekkora, de helyére billen az egyensúly, mert most hétvégén elkezdődött az a „dübörgés, ami szokott lenni július-augusztusban”.

Az árak jobban emelkednek, mint a minőség, ugyanakkor a Balaton országos összehasonlításban jó nívót képvisel.

A minőség a drágulást nem követi egyenes arányban, de sajnos tudomásul kell venni, hogy minden mindenkinek sokkal többe kerül.

Drága, de jó minőséget képvisel

Elszálltak az energiaárak, ami szintén csak ártott, viszont a Balaton így is jó minőséget képvisel országos szinten.

Persze mindig lehet jobbat és szebbet működtetni. Vizsgáljuk azt, hogy a strandjaink hogyan változnak, minden esztendőben az üzemeltetők kitalálnak valamit, hogy a strandokra szívesen látogassanak a vendégek

– részletezte Lombár Gábor.

Ezért vannak gigadugók az M7-esen, ott is, ahol eddig nem

Nagyszabású autópálya-felújítás kezdődött, többek között ez az oka, hogy rendre elesik a Balaton irányából tóduló forgalom. A rengeteg Horvátországban nyaraló északi szomszéd és a még több, rövidesen hazatérő vendégmunkás sem teszi könnyebbé a helyzetet. Bővebben >>>

A Balatonnak három fővárosa is van

A Balatoni Szövetség elnöke úgy látja, hogy a Balaton legkedveltebb részei három városban összpontosulnak. Mint mondta, „három főváros van”:

  • Siófok;
  • Balatonfüred;
  • és Keszthely.

Ezen kívül kedvelt üdülőhely még Gyenesdiás, Csopak, Szigliget, Balatonlelle, Balatonboglár, Balatonföldvár, és Fonyód is.

A Balatoni Szövetség átadta idén az év balatoni háza címét, borversenyt is tartottak már, a Kék hullám strandverseny győzteseit is kihirdették, csütörtökön pedig konferenciát tartanak az algavirágzásról, vagyis a Balaton jövőjéről.

Ki lehet húzni a Balaton dugóját, de a csapot fenntről csavargatják

A Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége önálló balatoni szekcióülést szervezett A Balaton régió problémái, nyílt párbeszéd a tó jövőjéért címmel, melyen bejelentették, hogy petíciót indítanak a balatoni ökoszisztéma megmentéséért. Bővebben >>>