Még két hétig lehet jelentkezni a Tisztítsuk meg az országot! program pályázatára, amelyen összesen 7 milliárd forint támogatást nyújt a kormány azoknak a civil, gazdálkodó és egyházi szervezeteknek, illetve az érintett ingatlantulajdonosoknak, amelyek egy terület illegális hulladéktól való megtisztítását, vagy a szemetelőktől való megvédését vállalják - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese.

Az érdeklődőknek január 31-éig kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat. A 2020 októberében megjelent kiírás a pályázatot lebonyolító IFKA honlapján érhető el. A pályázat szerint előzetesen mintegy ezer kérelem támogatását tervezték, pályázatonként 500 ezer és ötmillió forint közötti támogatással.

"Számunkra a környezet védelme nem egy üres szlogen, hanem valódi küldetés. Éppen ezért alkottuk meg a Klíma és Természetvédelmi Akciótervet, amelyet - a koronavírus-járvány ellenére is - végrehajtunk. Tudjuk, hogy a magyar emberek többsége szintén elkötelezett a teremtett világ védelme mellett, éppen ezért döntöttünk egy olyan pályázat kiírásáról, amelynek keretében együtt dolgozhatunk a környezeti örökségünk megóvásáért" - idézte az ITM közleménye Schanda Tamást.