A több mint 100 egységből álló Tourinform-hálózat fejlesztése újabb állomásához érkezett: 22 egység fejlesztése zárult le - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Tourinform -irodák egy tavaly júniusban meghirdetett, összesen 450 milliós támogatásra pályázhattak, ebből 22 iroda kapott pénzt. Egy-egy kirendeltség átlagosan több mint 20 millió forintból újult meg.

A támogatási konstrukció keretében lehetőség nyílt a belsőépítészeti megjelenés arculatnak megfelelő kialakítására, irodán belüli infrastrukturális fejlesztésekre, költözés esetén új irodahelyiség kialakítására vagy konténeriroda telepítésére, illetve eszközbeszerzésre. Utóbbi eredményeként például több helyen kerékpárok, e-rollerek és nordic-walking botok bérbeadásával, audio guide rendszerrel, csomagmegőrzővel, gyereksarokkal és kutyabarát elemekkel bővült az elérhető szolgáltatások köre. A legtöbb helyen az iroda nyitva tartása is bővül, és főszezonban már heti 7 napon várják majd a vendégeket.

A fejlesztések célja, hogy a turizmus újraindulásakor európai színvonalú infrastruktúra várja majd a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégákkal és széleskörű szolgáltatásokkal, ami hozzájárul majd a vendégélmény fokozásához és ezáltal a hazai forgalom élénkítéséhez. 2019-től tréningek, képzések is segítik a kollégák felkészítését a szezonra.