Csütörtökön a napsütés mellett főként nyugaton és az Északi-középhegységben növekedhet meg a gomolyfelhőzet, és ezekben az országrészekben néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az ország nagyobb részén fátyolfelhők szűrik a napsütést, és csapadék sem lesz. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök délután és este a nyugati határhoz közeli területeken és esetleg az Északi-középhegységben kialakulhat egy-egy zivatar szélerősödés (50-70 km/h) és a nyugati határ közelében akár lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 20 mm) kíséretében.

Pénteken sok napsütés mellett főként a Dunántúlon lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, főleg arrafelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A szél mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében fordulhat elő átmenetileg erős vagy viharos széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Az OMSZ péntekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatarok miatt Vas, Zala és Somogy megyékre.