Serfőző Katalin közölte, a három embert az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a cég vezetője a vállalkozás tevékenysége során számla nélkül szerezte be az általa értékesített termékeket. A termékek eredetét a másik két vádlott által kiállított, valótlan tartalmú számlákkal fedte le. A cég vezetője határozta meg társainak, hogy milyen termékekről és milyen áron állítsanak ki számlákat, amelyeket a másik két vádlott saját és további tizenhat, az ügyletről nem tudó cég nevében bocsátott ki. (Háromszázmilliós adócsalási ügyben nyomoz a NAV.)

QP | Quality Placement

A szegedi székhelyű cég vezetője a fiktív számlákat feltüntette a könyvelésében, hogy így csökkentse a költségvetésbe befizetendő általános forgalmi adót. A vádlott három év alatt így összesen mintegy 330 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, amihez a másik két vádlott segítséget nyújtott - tudatta az ügyész.