A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: magas forgalom mellett kiemelkedően teljesített a magyar piac; Európában egyedül a varsói index zárt magasabban - 3,3 százalékos pluszban - a budapestinél.

Az elemző szerint a jó hangulatot az okozhatta, hogy a lengyel PKO Bank friss jelentésének számai lényegesen jobbak lettek a vártnál, és ez felkelthette a befektetők érdeklődését a régió iránt.

Hozzátette: az Európai Unió megerősítette, hogy közeledtek az álláspontok a vitás kérdésekben, így javultak Magyarország esélyei a források lehívására, ami szintén kedvezően befolyásolhatta a kereskedést.

Mol 106 forinttal, 4,03 százalékkal 2734 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 506 forinttal, 5,24 százalékkal 10 170 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 423 forintra emelkedett, forgalma 512,1 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,55 százalékkal 8220 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

BUMIX 3388,86 ponton zárt csütörtökön, ez 22,49 pontos, 0,66 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!