Országonként jelentősen eltér a Michelin-csillaggal rendelzekő éttermek száma. A legmagasabb fokozatnak számító három Michelin-csillagot viselő étteremből Magyarországon még nem tudni, mikor lesz akár csak egy is - írja a Világgazdaság a kóstolások árát firtató cikkében.

Jelenleg egy budapesti és egy tatai étteremnek van két Michelin-csillaga. A Stand hatfogásos menüjét jelenleg 54,9 ezer forintért, a Platán Gourmet tízfogásosát 59 ezerért, a tizenkét fogást pedig 66 ezer forintért lehet végigenni a 28–36 ezer forintért számolt borpárosítások nélkül, de több mint 10 százalékos szervizdíj megfizetése mellett.

A legdrágább magyar egycsillagos étterem most a Babel Budapest 13 fogásos menüsora, amelynek ára 69 ezer forint – hozzá a borpárosítás 29,5 ezer –, és mindez még kiegészül az ugyancsak a legmagasabbnak számító, 17,5 százalékos szervizdíjjal. A legszerényebb árszabást az esztergomi 42 étterem ötfogásos, 29 ezer forintos menüjénél látni, a magyarországi árak e két étteremé között szóródnak.