A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság háromtagú tanácsa szóban kihirdetett ítélete hatályon kívül helyezte az új Néprajzi Múzeum építési engedélyét - vette át a Népszava a Podmaniczky-díjas Garay Kláravárosvédő aktivista közösségi oldalán megjelent hírt. Az első fokú hatóságot, az V. kerületi kormányhivatalt új eljárásra utasították.

Garay Klára elmondta a napilapnak, hogy egy hónapon belül írásban is megkapják az ítéletet. Amikor ez megtörténik, az új Néprajzi Múzeum építésével mindaddig le kell állni a Városligetnél, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet. Addig marad a Városliget peremén kiásott gigantikus gödör emlékeztetve a budapestieket a néhai Erzsébet téri gödörre.

A városvédőknek nincs kétségünk afelől, hogy az V. kerületi kormányhivatal az új eljárásban engedélyezni fogja az építkezés folytatását, de az ügy érdemi, szakmai részével kapcsolatban beadványt nyújtanak be. Szerinte ugyanis súlyos örökségvédelmi és tűzvédelmi szabálytalanságok történnek. Ebben a témában nem tudta megszólaltatni a Népszava a Városliget Zrt-t.

A fotó forrása: adatkutyak.hu