A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

A rekonstrukció a Belváros új főutcája elnevezésű uniós projekt második ütemének keretében valósul meg. A kivitelezés munka része a Ferenciek tere mellett a Március 15. tér és környéke rekonstrukciója, a Ferenciek téri Y aluljáró gyalogos aluljáróvá alakítása, a meglévő gyalogos aluljáró felújítása és a Váci utcai megszüntetése, az Erzsébet híd pesti oldali felhajtó útépítési és forgalomtechnikai és a Kossuth Lajos utca forgalomtechnikai munkája, valamint a Belgrád rakpart útépítési és forgalomtechnikai munkája. A megbízás becsült értéke nettó 3,24 milliárd forint. A győztesnek több mint egy év, 460 nap alatt kell az átépítést befejeznie.

A közbeszerzésen számos feltételnek kell megfelelniük a pályázóknak. Például az a vállalkozás adhat be ajánlatot, amelynek az előző három lezárt üzleti év átlagában legalább hárommilliárd forint nettó árbevétele származott mélyépítésből, valamint képes az előző öt évben legfeljebb öt szerződésből, összesen legalább nettó 1,75 milliárd forint értékű közterület-rekonstrukciós munkát felmutatni. A nyílt eljáráson július 20-án jár le az ajánlattételi határidő.

Rogán Antal belvárosi polgármester tavaly áprilisban jelentette be, hogy 2012-ben átépítik a budapesti Ferenciek terét, 2013-ban pedig a Széchenyi (Roosevelt) tér is megújul. Az előbbi lépés illeszkedik a belváros korábbi forgalomcsillapítási koncepciójába, amely előnyben részesíti a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést használókat. A Ferenciek terén nagyobb járdafelületek lesznek, a mostani autós aluljárót végleg lezárják a járművek elől, majd egybenyitják a már meglévő gyalogos aluljáróval.

Napi

Bírálati szempontok (súly, százalék)
Ajánlati ár70
Késedelmi kötbér10
Jótállás időtartama10
Előteljesítés10
Forrás: Közbeszerzési Értesítő