Szerdán már egyre inkább egy nyugati magasnyomás hatása érvényesül, szárazabb levegő érkezik térségünk fölé. Több órára kisüt a nap, csapadékra napközben már nem kell számítani - írja előrejelzésében a Met.hu.

Holnap este a középső területeken is egyre kevesebb lesz a felhő, túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, illetve északról délfelé mozgó fátyolfelhőzettel. Csapadék nem várható. Az északi szél a Tiszántúlon gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Napos idő várható keleten erősebb, másutt gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék nem lesz. Az északi szelet elsősorban keleten kísérhetik időnként erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő várható, általában sok napsütéssel, érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy az elkövetkező napokban a nyír pollenje továbbra is országszerte magas koncentrációban lehet jelen. Elkezdődött a platán, a tölgy, valamint a bükk pollenszórása is, a hét első felében a platán és a tölgy pollenkoncentrációja várhatóan már sokfelé eléri a közepes-magas szintet, a bükké az alacsony-közepes tartományban alakul. A kőris, a fűz, a gyertyán, a komlógyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként magas is lehet.

A fotó forrása: Napi.hu.