Hosszú Katinka május harmadikán betölti a harminchármat, ebben az életkorban már kevesen úsznak versenyszerűen. A lap úgy tudja, a májusi fukuokai világ- és az augusztusi római Európa-bajnokságon még vízbe ugrik, aztán elbúcsúzik.

A Magyar Úszó Szövetség megerősítette, hogy Hosszú nagy bejelentésre készül, de hogy mire, azt nem részletezték.

Az Index szerint ez a bejelentés nem lehet más, mint a visszavonulás, hiszen a nem túl sikeres tokiói olimpia óta nyílt titok volt az uszodák világában, hogy nincs túl sok értelme erőltetni a folytatást.

Az úszónő csaknem két évtizedes élvonalbeli pályafutása a 2003-as rövid pályás felnőttbajnokság megnyerésével indult be 400 méter vegyesen, alig 14 éves korában. Korosztályos Európa-bajnoki címek után a nagy áttörést a 2009-es római világbajnokság jelentette, ahol megnyerte a 400 vegyest, és bronzérmet szerzett 200 vegyesen és pillangón.

A balsikerű londoni olimpiát követő őszön, immár Shane Tusup – későbbi férje – szakmai irányításával vett lendületet karrierje. Futószalagon nyerte meg a rövid pályás világkupa-sorozatokat, halmozta a vb- és Eb-aranyakat, a riói olimpián pedig három arany- és egy ezüsttel felért pályafutása csúcsára. A 2017-es budapesti, majd a 2019-es kvangdzsui vb-n még behúzta a két vegyest – utóbbin már Petrov Árpád volt az edzője –, de a tokiói olimpia már nem jött össze, attól kezdve lehetett sejteni, hogy rövidesen befejezi.