A Duna Menti Regionális Vízmű minden eszközüket maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen - írja az MTI.

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz "ésszerű felhasználására", korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. "Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!" - olvasható a honlapjukon.

Az önkormányzatokat arra kérik, hogy szüneteltessék a közterületi (tűzcsapokról történő) locsolást is. Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos vízellátást ígérnek az érintett területen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, csütörtökön és pénteken 40 Celsius-fok közeli maximumok is lehetnek, többfelé hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.