A globálisan 70 országban jelenlévő, 90 ezer embert foglalkoztató vállalat Bereznyák Györgyöt kérte fel a magyarországi képviselet vezetésére.

A közlekedésmérnök végzettséggel és MBA diplomával rendelkező szakember már 11 éve dolgozik a nagyvállalatnál különböző vezető pozíciókban előbb hazai, majd regionális szinten, előtte a Schneider Electric munkatársa volt. Bereznyák György párhuzamosan a cég regionális vevőszolgálati vezetői feladatait is ellátja - adta hírül a 3M Hungária.

A 3M régiónkban (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ukrajna és Georgia) idén 30 éve van jelen. A csoport a kelet-európai nyitás ideje óta mintegy 650 millió dollárt fektetett be a régióba, ahol összesen 4400 embert foglalkoztat, és 12 ezer terméket gyárt.

A jövőre 120 éves, tavaly 32,1 milliárd dollár globális forgalmú vállalat jelentőségére jellemző, hogy az átlag földlakó fejenként és naponta 17 különböző 3M termékkel kerül kapcsolatba. A cég egymilliárd dollárt szán globálisan a következő 20 évben környezetvédelmi célok elérésére, 2050-re pedig minden tevékenysége karbonsemleges lesz.