Jelenleg a kkv-k 46 százaléka tervezi, hogy béren kívüli juttatással is támogatja dolgozóit. Ez az érték ugyan messze elmarad az öt-hat évvel ezelőtt jellemző 75-80 százalékos eredményektől, de előrelépés a tavalyi 42 százalékos mélyponthoz képest.

A béren kívüli juttatások javuló népszerűsége mögött leginkább az Erzsébet-utalványok alkalmazásának nagymértékű emelkedése áll. Míg tavaly év végén a kkv-k csupán 32 százaléka kívánta használni ezt a juttatási formát, addig ez az arány idén 42 százalékra ugrott. Emellett tovább nőtt és ezzel bevezetése óta legjobb eredményét érte el a Szép kártya alkalmazásának szándéka, jelenleg a vállalkozások 21 százaléka tervezi beépíteni bérezési rendszerébe. A közlekedési költségek térítése korábbi második helyéről a harmadik helyre csúszott vissza. Most a kkv-k 17 százaléka tervezi, hogy hozzájárul dolgozói munkába járásához.

QP | Quality Placement
Béren kívüli juttatások (negyedév, tervezett arány, százalék)
Kép: Kattintson a nagyításhoz!

Az Erzsébet-utalvány stabil első helye leginkább annak köszönhető, hogy tavaly óta 5 ezer helyett már havi 8 ezer forint értékben adható kedvezményes, 35,7 százalékos munkáltatói adóteherrel. Míg a cafeteria elemek idei évre tervezett gyakoribb használata feltehetően azt is jelzi, hogy a kkv-szektor túljutott a válságon, és immár növelni tudja a dolgozói juttatásokat - mondta Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A továbbra is évi 450 ezer forint értékben kedvezményes adózás mellett adható Szép Kártyánál pedig arra érdemes figyelni, hogy a még 2012-ben feltöltött összegeket idén május 31-ig lehet felhasználni. Ezt követően a kártyát kibocsátó intézmény a megmaradt pénzeket köteles visszautalni a munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli. A K&H Szép kártya alszámláin a két évvel ezelőtti feltöltésekből jelenleg 280 millió forintt lejáró egyenleg van.