A mosható, többször használatos biopamut tasakok két méretben (30-szor 30 centiméter, valamint 30-szor 45 centiméter) érhetők el, és 299, illetve 349 forintos áron vásárolhatók meg.

Az újrafelhasználást a vállalat praktikus megoldással segíti, a vonalkódot ugyanis a tasakok oldalán helyezték el, így az első használatot követően egyszerűen levágható.

A terméket a kiskerlánc csomagolásmentesen helyezi ki az áruházakba.

Az Auchannál folyamatosan azon dolgozunk, hogy vásárlóinknak minél több fenntartható megoldást kínáljunk. Tavaly októberben a zöldség- és gyümölcsrészlegünkön vezettünk be három környezetbarát csomagolóeszközt, idén tavasztól pedig már a pékáruk vásárlásához is alternatív, fenntartható megoldást kínálunk. A biopamut tasakjainkra különösen büszkék vagyunk, e választással nem csak óvjuk a környezetünket, hanem vásárlóink számára dizájnos megoldást kínálunk - mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország kommunikációs és CSR igazgatója.

A társaság korábban - jóval a jogszabályi kötelezettség előtt - kivonta kínálatából az egyszer használatos műanyagtermékeket, az egyszer használatos bevásárlótáskák helyett bevásárló kartondobozzal, újrahasznosítható papír- és többször használatos műanyag táskákkal, valamint 100 százalékban lebomló bevásárlótáskákkal várja vásárlóit.