Ezzel a megváltozott ügyfélszokásokra reagál a bank. A döntés a szokásos éves felülvizsgálat eredményeképpen született meg, s az is indokolta, hogy ezeknél az egységeknél nyáron, illetve ősszel lejár a bérleti szerződés.

Az összevonással érintett fiókok a következők: Budapesten a Baross téri, a XIII. kerületi Béke téri, a Deák téri, a Heltai Jenő téri, a Rákóczi téri, Debrecenben a Hatvan utcai, Pécsett a Diana téri, Miskolcon a Városház téri.

QP | Quality Placement

Az összevonások után az ügyfelek továbbra is elérhető közelségben kereshetik fel az Erste fiókjait. Egyetlen olyan település lesz, Hatvan, ahol megszűnik az Erste jelenléte, mivel itt a forgalom nem indokolja a fiók további működtetését - olvasható az MTI által idézett közleményben.

A fiókok összevonását, illetve a hatvani fiók megszüntetését a hitelintézet ez év június 30-án hajtja végre, előtte kifüggesztik az adott banki egységekben, hogy az ügyfelek kiszolgálását melyik másik fiók veszi át. Az érintett fiókokban dolgozó kollégák többségének igyekeznek a bankhálózaton belül új lehetőséget találni.

Az Erste jelenleg egy új fióki modell bevezetésén dolgozik, melynek tesztelését idén kezdi meg. Hamarosan megnyílnak a pénzintézet első olyan egységei, ahol az ügyfelek számára kibővítik az önkiszolgálást, kevesebb lesz az adminisztráció, erősebben építenek a tanácsadók tudására, a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tartanak, illetve mobil tanácsadói szolgáltatásokat és professzionális folyamat-digitalizációt is biztosítanak. Az új koncepció szerint átalakított, első új típusú fiók ősszel nyílik meg.

Az ügyfelek igényei rohamosan változnak. Azt szeretnénk, hogy az új koncepció alapján átalakított fiókjainkba betérő ügyfelek azt érezzék, hogy beléptek a bankolás jövőjébe, miközben az okostelefonjukon bárhol és bármikor pillanatok alatt elintézik a napi banki ügyleteiket - mondta Harmati László, az Erste lakossági területének vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint.

A nagybank április végén jelentette be, hogy - a költséghányad csökkentése érdekében - komoly és gyors költségcsökkentésbe kezd: mintegy 250 ember elbocsátása mellett beolvasztja az eddig független brókercégét, és a többi leányát ezentúl szorosabban fogja. Akkor a bank vezetése úgy nyilatkozott, hogy a fiókhálózatban nem terveznek újabb nagy csökkentést, mivel a fiókok száma 204-ról 128-ra már korábban "lejött" - hozzátették azonban, hogy fiók-összevonások elképzelhetőek.