Vádat emeltek egy kaposvári bank ügyintézője ellen, aki bankszámla-tulajdonosok jogosulatlanul megszerzett jelszavaival több mint 18 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára - közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádlott egy kaposvári banknál pénzforgalmi ügyintézőként dolgozott, és munkakörénél fogva jogosult volt arra, hogy a bank adminisztrációs programjának használatával az ügyfelek számlájához internet banking szolgáltatást állítson be.

Az ügyintéző a bankszámla-tulajdonosok tudta és belegyezése nélkül a szolgáltatást úgy állította be, hogy a rendszer használatához szükséges jelszó fogadásához a saját telefonszámát adta meg. Az így megszerzett jelszavak birtokában a három bankszámla-tulajdonos számlájáról összesen 18,3 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára. (Korábbi információk szerint ezt szúrta ki a bank informatikai rendszere.)

A Kaposvári Járási Ügyészség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyintéző ellen, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva a bíróságnak. Az ügyben érintett bank kártalanította a bankszámla-tulajdonosokat.

Maga a sztori nem új, csak a vádemelés. A Bors pont egy éve számolt be arról, hogy másfél éven keresztül csapolta meg idős ügyfelei bankszámláját a kaposvári Unicredit-fiókban dolgozó H. Tímea, aki - legalábbis a bulvárlap írása szerint - a férjét akarta visszaszerezni, a pénzből többek között plasztikáztatta a mellét, és nagy értékű autót vett. Az ellopott közel húszmillióból csak kettőt tudott visszaadni, a többit elköltötte.

QP | Quality Placement