Májustól a www.parlament.hu oldalon a Media Networks és a Ustream együttműködésében kialakított rendszeren keresztül látható élőben a Parlament minden ülése, majd a közvetítések utólag kereshetővé válnak - áll az érintettek mai közleményében. A szolgáltatást a Media Networks Kft. teljes átviteli láncot felölelő terméktámogatása egészíti ki, ez a cég  szállíthatta a közvetítéshez szükséges adaptív kódoló megoldást.

A terület nem idegen a Ustream számára sok megbízást kaptak például a Fehér Háztól és a japán kormánytól. A Magyar Országgyűlés a világon az elsők között teszi elérhetővé üléseit élőben az interneten, a közvetítés mobil eszközökön is követhető lesz - derül ki a közleményből.

A Ustream - fogalmaz a dokumentum - a világ egyik legdinamikusabban fejlődő, magyar fejlesztésű és bárki által elérhető, élő, felhő alapú videó platformja, amelyet Fehér Gyula, Brad Hunstable és John Ham alapított 2007-ben, San Francisco-i és budapesti székhellyel. A cég partnerei között megtalálható többek között a Cisco, a Sony, a Discovery Communications, a Georgetown University és a Samsung.