Szerdától a benzin és a gázolaj ára egyaránt változik, de most ellenkező irányba - derül ki a Holtankoljak.hu friss adataiból.

Így július 20-tól a - a hirtelen kissé magára találó forintnak is köszönhetően - benzin ára 26 forinttal kerül lejjebb, míg a gázolaj ára bruttó 7 forinttal emelkedik (legutóbb a benzin ára változott, a múlt pénteken került 3 forinttal lejjebb). Ez várhatóan a piaci árazású benzin árát, valamint a prémium benzin árát fogja érinteni.

A továbbra is érvényes hatósági ársapkának köszönhetően a hagyományos benzin és gázolaj kiskereskedelmi ára nem változik, az érintettek (azaz a magyar forgalmival rendelkező tankolók) számára maradnak a 480 forintos hatósági árak.

Az állami szabályozás nélkül az alábbi átlagárakon tankolnánk a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 740,9 Ft/liter,
  • gázolaj: 787,9 Ft/liter.

A Brent olaj ára hétfő fél 11 körül 103,6 dollár körül mozgott hordónként, míg a dollár 397,5 forintba került, az euró pedig 402,4 forint környékén járt - azaz az utóbbival szemben a forint a korábbi napok jelentős gyengülését visszaadta és újra a lélektani határnak számító négyszázas szint közvetlen közelében vert tanyát.