A Shell Hungary Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében hangsúlyozza: "nagyon csalódott" a GVH döntése miatt, és véleménye szerint teljes mértékben megfeleltek a Magyarországon hatályos jogszabályoknak. A GVH döntés, amely szerint a Shell FuelSave üzemanyagok üzenetei - "Akár 1 liter megtakarítás tankonként" és "Fogyasztáscsökkentésre tervezve" - megtévesztőek voltak, a Shell szerint nem helyes, és nem tükrözi azon tényeket és adatokat, amelyeket benyújtottak az eljárás során.

A fogyasztók továbbra is teljes bizalommal vásárolhatják a Shell FuelSave Euro 95 és Shell FuelSave Diesel üzemanyagokat - hangsúlyozza a Shell hozzátéve, hogy állításaikat tesztelési módszereik igazolják, amelyek megfelelnek az iparág normáinak és gyakorlatának. A cég mérlegeli a döntéssel kapcsolatos összes lehetőségét.

Amint arról beszámoltunk, a GVH szerint a Shell Hungary Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával fogyasztáscsökkentés érhető el. Jogsértő magatartásáért a Shellt 25 millió forintra bírságolta a versenyhatóság.