Egyedüli ajánlattevőként az Akció BTL Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) konferenciák és rendezvények szervezésére kiírt közbeszerzését. A kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa Borókai Flóra, Borókai Gábor, az első Fidesz-kormány szóvivője, a Heti Válasz főszerkesztőjének és Borókainé Vajdovits Éva, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányirodát irányító helyettes államtitkárának a lánya.

Az Akció BTL Kft. feladata az MNB-dolgozóknak rendezvények, csapatépítő programok szervezése és lebonyolítása, valamint egyéb konferenciák szervezése és lebonyolítása nettó 24,9 millió forint keretösszeg eléréséig, de legfeljebb 2014. december 31-ig. A közbeszerzés érdekessége, hogy a nemzeti eljárásrendben ilyen "kis értékű", nyilvános hirdetmény közzététele nélküli eljárást 25 millió forint értékhatárig lehet lebonyolítani, e fölött csak rendkívül indokolt esetben van lehetőség nem nyilvános ajánlattétellel induló eljárásra. (Szolgáltatás és áru beszerzésénél 25-25 millió, míg építési beruházás megrendelésénél 150 millió forintig választhatják az ajánlatkérők ezt az eljárási formát, aminek bevezetését a kis- és középvállalkozások közbeszerzéseken való helyzetbe hozásával indokolta a Fidesz-kormány. Az ajánlatkérőnek elég három, általa kiválasztott kkv-t felhívni ajánlattételre. Csak az eredményről kell közzétenni tájékoztatót.)

Az MNB-tender eredményéről szóló tájékoztató szerint a szerződést 2013. december 5-én írták alá. (Az Akció BTL Kft. Facebook-oldalára feltöltött képek tanúsága szerint már az MNB tavaly decemberi Mikulás partiját is a cég szervezte, és decemberben részt vett egy KIM-es konferencia, az elektronikus közigazgatás megújításáról szóló rendezvény szervezésében is.)

A rendezvényszervező vállalkozást 2011 októberében 500 ezer forint jegyzett tőkével hozta létre Borókai Flóra és az Akció 360 Reklámügynökség Kft., amely 2012 szeptemberében kiszállt a cégből, s azóta Baldaszti Péter üzletember Borókai cégtársa - derül ki a Céginfo.hu adataiból. (Baldaszti több mint egy tucat cégben volt már érdekelt a diákmunka-közvetítéstől a reklám-médián át a gasztronómiáig. A nevéhez köthető például a budapesti Zona borbár és étterem is.)

Az Akció 360 Kft. korábban is dolgozott az MNB-nek, 2011 októberében nyolc ajánlattevő közül megnyerte a kommunikációs ügynökségi szolgáltatások ellátására kiírt, nettó 225 millió forint keretösszegű közbeszerzését. Borókai Flóra 2011. január és 2012. szeptember között kisebbségi tulajdonos volt az Akció 360 Kft.-ben. E társaságot még 2004-ben Geszti Péter és négy társa alapította Akció-NXS Kft. néven, amiből 2010-ben kiszálltak, utána a Baldaszti és Partners Kft., majd az Akció Holding Kft. többségi érdekeltségébe került a cég. (Borókai Flóra 2008 októberében került az Akció-cégcsoport Akció Event Kft.-jének élére, amely rendezvényszervezéssel foglalkozott; s 2011 júliusáig volt ügyvezetője - derül ki a cégadatokból.)

A jelenleg 4 főt foglalkoztató Akció BTL Kft. 2012-ben 172 millió forintra növelte nettó árbevételét az előző évi 46 millióról, az üzemi eredménye 390 ezer forintról négymillió forintra nőtt. Borókai Flóra 2012 októberében Akció Rendezvényügynökség Kft. néven is alapított egy céget, aminek egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője. E kft. 2012 decemberéig nettó 2,5 milliós forgalmat bonyolított.