Kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2021” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét.

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

Nyúlné Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborásza 2000-ben került a pincészethez, ahol a borászat irányítása mellett feladata a minőség-ellenőrzés és a palackozó üzemeltetése. A jelenleg 188 hektáron gazdálkodó pincészet évente több, mint 1 millió palack bort készít, amelyet a hazai piac mellett külföldre is exportálnak.

Húsz év alatt több mint 100 érmet szerzett a pincészet, melyek között számos világszínvonalú díj is található.
„Színes és egyedi élményt tudunk adni a borainkkal. A könnyű, gyümölcsös fehér- és rozéboroktól kezdve a fahordóban érlelt, nagytestű tételekig mindenből tudnék mutatni. Emellett könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat is készítünk pár éve, így a vörösborok szerelmesei is megtalálhatják nálunk a kedvükre valót" - mondta a borász.