Ez a régóta tervezett összeolvadás technikailag úgy valósult meg, hogy a Budapesti Temetkezési Zrt., a közterület-fenntartó FKF, a kéményseprő Főkétüsz és a parkfenntartó Főkert beolvadt a távfűtésért felelős Főtávba, amelyet átkereszteltek BKM Nonprofit Zrt.-vé.

A Főtáv vezérigazgatója, Mártha Imre (aki évekig az állami MVM-et vezette) maradt az egyesült közszolgáltató élén - írta a HVG.

A BKM létrehozását Karácsony Gergely főpolgármester 2020 novemberében jelentette be, a cél a hatékonyabb működés és a költségcsökkentés, egyebek mellett vezetői pozíciók megszüntetésével.

Szeptember 1-jével szűntek meg a jogelőd cégek, az eddigi igazgatók pedig a szakterületükért felelős főigazgatóként folytatják munkájukat.

Az eredeti bejelentés és az új cég létrehozása között eltelt közel tíz hónapos várakozásnak az volt az oka, hogy az FKF-nek volt egy függőben lévő peres ügye, ez pedig akadályozta a cégegyesítést - írta korábban az Index.

Az integráció egyértelműen pénzügyi megtakarítás céljával jött létre, egy ekkora cégméretnél ugyanis a pénzügy, a HR és egyéb adminisztratív feladatkörök összevonásával a költségek csökkenthetők.