Megállapodott a CIG Pannónia, valamint a Magyar Bankholding (vagyis az MKB), a Takarékbank és a Budapest Bank fúziójával létrejövő új szuperbank, hogy a három pénzintézet fiókjaiban elérhetővé válnak a társaság biztosítási termékei. A Bankholdinghoz tartozó bankok összesen 2,2 millió lakossági ügyfele mostantól a CIG nyugdíj-, baleseti- és élet-, valamint egészségbiztosítási, hitelfedezeti- és lakásbiztosítás termékeire is szerződhet.

 „A CIG Pannónia Biztosító számára jelentős szakmai mérföldkő a mostani stratégiai megállapodás, hiszen így elérhető közelségbe került egyik stratégiai célunk megvalósítása, vagyis, hogy még tovább növekedjünk, és a létrejövő szuperbank direktbiztosítójaként, a magyar biztosítási piac stabil, meghatározó biztosítójává váljunk” - idézik Polányi Zoltánt, a CIG Pannónia Biztosító vezérigazgatóját a közleményben.

Polányi úgy látja, hogy a lépéssel erősítik a tőzsdén is jegyzett biztosító stratégiáját, mely befektetőiknek, tulajdonosaiknak a hosszútávon kiszámítható árbevétel és osztalékpolitika alapjait teremti meg.

Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese szerint így a pénzintézet az ügyfelek saját igényeire szabott, kedvező árú, modern, piacvezető és hazai fejlesztésű biztosítási termékekkel szolgálhatnak.

"Hiszünk benne, hogy  a CIG Pannóniával kötött stratégiai együttműködés ezt szolgálja. Mostantól mindhárom tagbankunk ügyfelei számára elérhetőek a CIG termékei és az MKB Bank és a CIG Pannónia közötti korábbi üzleti partnerség sikeressége alapján is biztosak vagyunk abban, hogy mind ügyfeleink-, mind saját stratégiai céljaink szempontjából a legjobb partnert választottuk” - kommentálta a bejelentést Ginzer.

A CIG Pannónia Csoport tavaly elfogadott 5 éves növekedési stratégiájának egyik legfontosabb pillére a Magyar Bankholdinggal és tagvállalataival, az MKB Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel, továbbá a Budapest Bank Zrt.-vel való szerződéskötés volt.. Az üzlethez a biztosítónál fejlesztették a HR-kapacitásokat, IT-beruházásokat hajtottak végre, valamint a termék- és folyamatfejlesztéseket is megváltoztatták.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

A Bankholding tulajdonosai a luxemburgi székhelyű Blue Robin Investments SCA (10,82 százalékos részesedés), a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. (30,35 százalék), a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. (37,69 százalék), valamint a METIS Tőkealap 11,51 százalékkal, illetve vannak egyéb tulajdonosok, akiknek a részesedése csak 9,63 százalék.

Mészáros Lőrinc, az Indexnek adott tavalyi interjújában azt mondta, hogy a három bank fúziója után "meghatározó, de 50 százalék alatti részesedése lesz a bankban a Mészáros Csoportnak". Akkor azt is elmondta, hogy tőzsdére is akarják vinni a céget.

A CIG legnagyobb részvényese a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft., mely 57,27 százalékos tulajdoni hányaddal bír.