Innen csak előre van, azt szeretnék, hogy a következő években a kivitel mértéke tovább bővüljön - mondta az államtitkár az MTI beszámolója szerint.

Bejelentette, hogy új programot indítanak a sikeres magyar élelmiszeripari cégek segítésére.

Tavaly 336 milliárd forintnyi új hitelt helyeztek ki, ebből 206 milliárdot a gálán résztvevő pénzintézetek segítségével - mondta Jákli Gergely, az Exim új vezérigazgatója. A bank 33 pénzügyi intézettel - 24 hitelintézettel és 9 lízingcéggel - áll kapcsolatban, tavaly év végéig pedig összesen 1377 ügyfelük volt, közülük 1160 kkv.

Az Urbán Zoltán-emlékdíjat Tóth Attila a CIB Bank Zrt. vezető kereskedelem-finanszírozási tanácsadója vette át a gálán, aki az indoklás szerint tavaly a legnagyobb darabszámban kötött Eximbank által refinanszírozott szerződést.

Az Exim legtöbb hitelt folyósító hitelintézeti partnerének díját a tavalyi tevékenység alapján a Raiffeisen Bank kapta, a legtöbb kkv-ügyfelet finanszírozó hitelintézet díj a CIB Banké, a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partner díj a Polgári Banké, a legtöbb lízing szerződést megkötő refinanszírozási partner díj a Merkantil Banké lett.

Fotó forrása: Shutterstock