A két nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első tender az Észak-Nyugati Ipari Park (ez a gyár hivatalos neve) infrastruktúra fejlesztése keretében tervezett ideiglenes ipartelepi bekötőút I. ütemének a kivitelezési munkáira szólt. Az út 2x1 sávos és 580 méter hosszú. A Hódút a becsült 218 millió forint helyett 247 millióért vállalta a munkát. A város augusztus 30-án kötött vele szerződést.

Indult még a tenderen konzorciumban a helybeli D-Profil Kft. együtt a Nagymester Kft.-val, továbbá egyedül  az üllői Hazai Építőgép Társulás Kft. és a kecskeméti Soltút Kft. is.

A másik tender az ipari park csapadékvíz-elvezető létesítmények I. ütemének kivitelezésére szólt. Ezt is a Hódút nyerte a becsült 806 millió forinttal szemben 731 millió forinttal. Erre is augusztus 30-án született meg a szerződés.

A vesztes ajánlattevők is megegyeztek az első tenderből ismertekkel.

Tavaly novemberben több mint 135 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a debreceni BMW gyár területéhez kapcsolódó út-, vasút- és infrastruktúra építésre. Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. Idén áprilisban pedig kiderült, hogy az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti nettó 470 millió forintért a debreceni BMW gyár megközelítéséhez szükséges utakat. A becsült ellenérték nettó 522 millió forint volt.