A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Pécsi Vasutas Sportkör közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A PVSK sporttelep Verseny utca 11. szám alatti ingatlanára tervezett infrastruktúra fejlesztési programja nyugati irányban bővül, a Verseny utca 13. számú ingatlanon található sporttelep teljes átépítésével és déli irányú bővítésével. Az átépítés alól kivételt képez a terület északnyugati részén található műfüves labdarúgópálya, amely a meglévő állapotában megtartásra kerül. A beruházás során két nagyméretű élőfüves labdarúgópálya, egy nagyméretű műfüves labdarúgópálya és egy műfüves kapus edzőpálya létesül. A sporttelep kiszolgálására egy kétszintes öltöző épület és egy tároló is épül.

A nyertessel július 6-án írta alá a szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a fővárosi Átrium 88 Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az isaszegi Everling Építő, Termelő és Szolgáltató Kft., valamint a sellyei O és R Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.

A Napi.hu két hete adott hírt arról, hogy két közbeszerzést is kiírt a Pécsi Vasutas Sportkör, az infrastruktúra-fejlesztési programjának befejezésére. Az egyikre csak egy, de késve beadott ajánlat érkezett, a másikra viszont senki nem adott be ajánlatot.

Az első közbeszerzés a Verseny utca 2. szám alatti műemléki ingatlan teljes felújítására szólt. Az építési terület 5 368 négyzetmétert tesz ki és három részre tagolódik. Ezek: az épületen kívüli munkák, a csarnok épületben, illetve az iroda épületben végzett munkák. A közbeszerzés azért lett eredménytelen, mivel arra, csak az eljárásban megjelölt határidőn túl nyújtottak be ajánlatot. Az elkésett ajánlattevő a B Build & Trade Kft. volt. (Ez a cég építette meg a régi stadion helyén az újat.)

A vasutas sportkör másik közbeszerzése a stadion pályavilágításának a kiépítését kérte. Erre viszont egy ajánlat sem érkezett. Ennek feltehetően az is oka volt, hogy az ajánlatkérő a támogatási szerződés meglététől tette függővé a majdani nyertessel történő szerződéskötést.

A Napi.hu tavaly áprilisban írt arról, hogy a B Build & Trade Kft. építhet nettó 2 milliárd 79 millió forintért a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) elbontott stadionja helyén három pályát és egy csarnokot. A becsült ellenérték 2 milliárd 280 millió forint volt.