A Pécsi Vasutas Sportkör két közleményt tett közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. Az első a Verseny utca 2. szám alatti műemléki ingatlan teljes felújítására szólt. Az építési terület 5 368 négyzetmétert tesz ki és három részre tagolódik. Ezek: az épületen kívüli munkák, a csarnok épületben, illetve az iroda épületben végzett munkák.

A közbeszerzés azért lett eredménytelen, mivel arra, csak az eljárásban megjelölt határidőn túl nyújtottak be ajánlatot. Az elkésett ajánlattevő a budapesti B Build & Trade Kft. volt. (Ez a cég építette meg a régi stadion helyén az újat.)

A vasutas sportkör másik közbeszerzése a stadion pályavilágításának a kiépítését kérte. Erre viszont egy ajánlat sem érkezett. Ennek feltehetően az is oka volt, hogy az ajánlatkérő a támogatási szerződés meglététől tette függővé a majdani nyertessel történő szerződéskötést.

A Napi.hu tavaly áprilisban írt arról, hogy a fővárosi székhelyű B Build & Trade Kft. építhet nettó 2 milliárd 79 millió forintért a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) elbontott stadionja helyén három pályát és egy csarnokot. A becsült ellenérték 2 milliárd 280 millió forint volt.

A beruházás a Verseny u. 11. számú ingatlan Kopács utcával határos, keleti felén valósul meg, az elbontott stadion helyén. Középen a centerpálya kerül elhelyezésre, ettől délre a két műfüves kispálya, nyugatra a lelátó épülete, míg északi és keleti irányban a csarnoképület keretezi a területet. Az építési terület 27 365 négyzetméter, ezen belül az új pálya beépítés 4 416 négyzetméter, a csarnok 3 954 négyzetméteres, míg a lelátó 1 596 négyzetméteres lesz.

A Napi.hu - az MTI híre alapján - 2019 augusztusában közölte, hogy mintegy 4,6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés a százéves Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) pécsi sporttelepén.