Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A PVSK komoly közösséget jelent, és az elmúlt száz évben nemcsak a város, hanem a dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb sportklubjává vált - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Több mint 1500 igazolt versenyzővel, több száz munkatárssal és tizenöt szakosztállyal dolgoznak azért, hogy minél többen sportoljanak a városban és a régióban - mondta az államtitkár, aki egyben a klub társadalmi elnöke.

A klub fejlesztési programját 2017-ben a kormány 4,6 milliárd forinttal támogatta, tavaly decemberben pedig további 800 millió forintot kapott földvásárlásokra.

A klub szinte minden szakosztálya részesül a 4,6 milliárd forintos támogatásból - mondta Czerpán István, a PVSK elnöke az alapkőletétel után az MTI-nek. A 21 csapatban több mint 300 sportolót foglalkoztató labdarúgók számára új lelátó, és egy 20x40 méteres, futsalra alkalmas fedett csarnok épül. Az atlétáknak is kialakítanak egy csarnokot és egy százméteres fedett futófolyosó is épül. Saját termet kapnak az ökölvívók, és egy kondicionáló-rekreációs-rehabilitációs részt is létrehoznak.

A régi kosárlabdacsarnokot pedig - ami helyett a 4,6 milliárdos támogatástól függetlenül mintegy nettó 920 millió forintból épült új létesítmény - a cselgáncsozók és a legfiatalabb kosárlabdázók számára felújítják.

A klub megvásárolta a szomszédos egyetemi pályákat is, ahol felújításokat végeznek és szociális épületet is kialakítanak - írta az MTI.