Az Eurovéd Security a lapnak küldött válaszában nem cáfolta azt az értesülést, amely szerint március első felében előzetes letartóztatásba kerültek a vállalat vezetői. A Magyar Hang információi szerint a NAV több száz millió forintnyi készpénzt foglalt le a házkutatások során.

Az őrző-védő cég emberei védték például a felcsúti stadiont és a Puskás Akadémia épületét, a tavalyi Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea felcsúti arborétumban tartott esküvőjét, Mészáros tihanyi nyaralóját és bicskei tavát, valamint az egyik, XII. kerületi villája előtt is fotóztak már le Eurovéd-ruhás biztonsági embert. A bicskei önkormányzatnak is dolgoznak.

Az ügyészség – cégnevet nem említő – szűkszavú közleménye szerint a cégek több, mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek 2017 és 2021 között; három vezetőt őrizetbe vettek. Az összehangolt nyomozati cselekmények keretében több száz millió forint, valuta, ékszerek, gépkocsik, üzletrészek és bankszámlák lefoglalása vagy zárolása történt meg. A lap hatósági és helyi forrásai szerint az Eurovéd-vezetők lakásain lefoglalt készpénz az ötszáz millió forintot is elérte.

Lefoglalt a nyomozó iroda

A cégadatokban nincs feltüntetve büntetőintézkedés az Eurovéd Security Zrt.-vel szemben, a tulajdonos és a vezérigazgató egy-egy cégével szemben viszont eljárást indított idén márciusban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-Visszaszerzési Hivatala. A tulajdonos, felcsúti lakóhelyű Talics Norbert részvényeit lefoglalták az "egyéb épület- és ipari takarítással" foglalkozó Eurovéd Security Group Zrt.-ben, míg a vezérigazgató, bicskei lakcímű Benedek Imréhez köthető vállalkozásnál, az Eurovéd Consulting Kft.-nél zároltak 1,8 millió forintot - derül ki a Céginfo.hu adataiból

Az Eurovéd Security Zrt. 2016-tól 2020-ig megötszörözte a forgalmát, 2020-ban mintegy 1,4 milliárd forint nettó árbevételt és 200 milliós eredményt könyveltek el.

A vállalkozás szerint ők minden adókötelezettséget határidőre teljesítenek, és azt is hangsúlyozták a Magyar Hangnak küldött közleményükben, hogy „gazdasági társaságunk mind a mai napon is működik, ellátja feladatait üzleti partnerei felé a törvényekben és a hatályos jogszabályokban maghatározott módon”.