A Vörösmarty teret utoljára három évtizede újították fel, ezért is időszerű volt már a korszerűsítés. A 2 milliárd 313 millió forintos beruházás keretében faltól falig újjászületik a Belváros egyik legnagyobb közterülete és megújulnak az oda befutó utcák is.

A műemléki védettséget kapott Vörösmarty szoborcsoport körül így végre méltó környezetet alakíthatnak ki. A régi beton térköveket egyedi kialakítású és természetes megjelenésű andezit, gránit és mészkő burkolat váltja fel. A téren 7 százalékkal nő a zöldfelület, tucatnyi fát ültetnek itt és a csatlakozó utcákban.

A Vörösmarty tér a jelenleginél sokkal rendezettebb rendezvény arculatot kap: a felújítás során kialakítják az árnyékoló rendszerek fogadó szerkezeteit, és a burkolatba rejtik a szükséges elektromos csatlakozási lehetőségeket, nem kell majd félig meddig lefedett kábelkötegek között botorkálniuk a vendégeknek. A munkálatok a tervek szerint augusztus 31.-én befejeződnek, így a karácsonyi vásárt már a megújult téren rendezhetik meg.

A korábbihoz hasonló nagyságú területet foglalhat el a karácsonyi vásár, de szebb lesz, mint valaha - ígéri Bán Teodóra.  Rengeteg hazai vendéget és külföldi turistát vonz ez a már hagyományosnak tekinthető rendezvény. A Vörösmarty téri adventi vásárt évről évre Európa legszebb vásárai közé választják, s azt hiszem, idén erre minden eddiginél nagyobb esélyünk lesz. Már csak azért is, mert esténként új színt kap a vásár a megújuló közvilágítás miatt - tette hozzá Bán.

Varga Zsolt.