A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek a héjszerkezetnél vissza kell bontania a szorítóprofilokat és körtányérokat, majd azok és környezetük megtisztítása után kell visszaépíteni az elemeket. Ezt követően 13 784 méter hosszban speciális kent szigeteléssel kell ellátni a profilokat. Másik feladat az épület díszkivilágításának kiépítése. A Bálna a héjszerkezethez kapcsolódóan 1061 darab RGB LED lámpát kap, míg a régi közraktár épületeknél 184 lámpa és 249 méter LED vonalvilágító adja a diszkivilágítást. A felújítás keretében - egyebek mellett - a III./B jelű épületben lesz új vizesblokk és megújul a kiállító- és a rendezvény terem is.

A nyertessel május 26-án kötött szerződést az MTÜ. Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft. és az Aktuál Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. is.

A Fővárosi Közgyűlés 2019. május 27-én döntött arról, hogy eladja a Bálnát Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek. Az eladási ár nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forint volt. Ezt követően került az immár állami tulajdonú létesítmény az MTÜ vagyonkezelésébe.