A tranzakcióval kapcsolatban az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek semmi teendője nincs, hamarosan pontos tájékoztatást kapnak a továbbiakról. Az Aegon Csoport többi tagja, illetve azok ügyfelei nem érintettek a tranzakcióban - hívta fel a figyelmet az Aegon.

A mai bejelentés szerint több hónapos előkészítés és elemzés után a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg az Aegon Hitel Zrt. jelzáloghitel-portfólióját. A megállapodás kizárólag a fizetési késedelem nélküli, úgynevezett teljesítő ügyfélkörre vonatkozik. A szerződést június 4-én írták alá. Az érintett ügyfeleknek pillanatnyilag nincs teendőjük, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak.

QP | Quality Placement

Ezt követően az Aegon Hitelt - a nem teljesítő (npl) hitelállománnyal együtt az Európában 24 országban jelen lévő, a követeléskezelésben piacvezetőnek számító Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg. Az ügyfeleknek a tranzakcióval kapcsolatban külön teendőjük nincs, a zárást követően az Intrum minden ügyfél helyzetét egyedileg megvizsgálja.

Az Aegon Hitel Zrt. 2006-tól 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfólió mérete mintegy 75 milliárd forint.

A tranzakció a felügyeleti jóváhagyások után, várhatóan 2018 őszén zárul le. Az eladó pénzügyi tanácsadója a KPMG volt.