Az együttműködés 2010-es kezdete óta immár a harmadik egymást követő repülőtéri pályázaton nyert a legnagyobb budapesti taxivállalat.

2019-ben mintegy 700 ezer, az elmúlt 10 év során pedig összesen csaknem hatmillió alkalommal vettek fel utast és tettek meg 120 millió kilométert a főtaxis autók a főváros és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

A Főtaxi számos fejlesztést tervez a repülőtéren. Az elektromos töltőfejek számát megnégyszerezik, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére lesz lehetőség.

"Bár a járványhelyzet miatt a turizmus és különösen a repülőtéri fuvarszám az elmúlt időszakban minimálisra csökkent, bizakodunk, hogy a jövő év második felére az utasforgalom is visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Hosszú távon gondolkodunk, ezért különösen fontos, hogy az új megállapodás a vírushelyzet gazdasági hatásaitól sújtott taxis partnereink számára" - mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A Főtaxi Zrt. Magyarország legnagyobb taxitársasága. Jogelődjét, az Autótaxi Rt.-t 1913-ban alapították, az ország első és Európa hetedik taxitársaságaként.

A Főtaxi-csoporthoz tartozó Főtaxi, Budapest Taxi és MB Elit Taxi összesen mintegy 1500 taxis vállalkozó közreműködésével végzi személyszállítási szolgáltatását, elsősorban Budapesten és a fővárosi agglomerációban.

A vállalat 2019-ben éves összevetésben közel 11 százalékkal, 2,7 milliárd forintra növelte nettó árbevételét.