A most elindult Kiszámítható kalkulátor segítségével pár kattintással, kevesebb mint 5 perc alatt mindenki megtudhatja, hogy ténylegesen milyen összegű lakáshitelt, és milyen törlesztőrészlet mellett vehet fel a Gránit Banknál. Amennyiben az ügyfél a kalkulátorban rögzített adatokat hiteligénylés során a megfelelő dokumentumokkal igazolják, akkor biztos lehet benne, hogy a bank ténylegesen a kalkuláció során kiszámolt összeget folyósítja.

A kalkulátor kérdései a családi, és jövedelmi helyzetre, az életkorra, végzettségre, valamint a vásárolni kívánt ingatlanra vonatkoznak, megválaszolásukhoz legtöbb esetben nincs szükség semmiféle dokumentumra. A hitelkérelem benyújtását követően is ugyanezeket a paramétereket vizsgálja a bank, így lehetséges az, hogy a kalkuláció egyben előzetes hitelbírálat is. Ha az ügyfél a kalkuláció során valós adatokat adott meg, akkor ténylegesen a kiszámolt hitelösszeget folyósítják, a kalkulátorban feltüntetett jellemzőkkel.

A megadott adatok és beállított értékek alapján elkészül az előzetes hitelbírálat 3 hónapos, 5 és 10 éves kamatperiódusra is, a kiválasztott kalkuláció pedig egy gyors regisztrációt követően elmenthető. A regisztrációval együtt létrejön az ügyfél digitális ügyfélfiókja is, ahol a hiteligényléshez szükséges minden dokumentum és nyomtatvány elérhető, le- és feltölthető. A folyamat lezárásaként – a jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint - az ügyfélnek mindössze egyetlen alkalommal, az eredeti dokumentumok bemutatásához és a szerződés aláírásához szükséges ellátogatni a bank központi irodájába.