A nyílt eljárás eredményét az ajánlatkérő Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közlemény szerint az ajánlatkérő a konkrét megrendelés előtt újranyitja a versenyt, és a nyertes ajánlattevők ilyenkor csak a keretmegállapodásba foglaltakkal azonos, vagy az ajánlatkérőre kedvezőbb ajánlatot tehetnek. 

A keretmegállapodás szerint 1 megawattóra villamos energia ára 550 ezer forint. A Hungarian Power Exchange adatai szerint a zsinórtermék múlt heti ára 103,34 és 169,86 euró között változott megawattóránként. Ez forintban mintegy 43 200 és 71 400 forint közötti árat jelent.

A nyertes cégekkel október 27-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu október 11-én írt arról, hogy miután a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, még az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem, így egyenlőre nincs jövő évi áramszállítója a GySEV-nek. A jövő év első percétől az utolsóig tartó szállítás keretmennyisége 98 ezer megawatt volt. Az ajánlatkérő a szerződés teljes időtartama alatt fix áron kívánt szerződni.

Az akkori eljárás előzménye, hogy idén július 7-én leszerződött már a GySEV 98 ezer megawattóra elektromos áramra, 17 milliárd 686 millió forintért, az idei évre. A szállítást három cég nyerte, ezek a következők voltak: E2 Hungary Zrt., MVM Next Zrt. és Alteo Energiakereskedő Zrt. A velük kötött szerződés hatálya kiterjed 2023-ra is, azzal a kikötéssel, hogy az akkori felhasználásra szánt áramra idén november 30-ig lehet a szerződést megkötni. Így az akkori tender a verseny újranyitása volt és eredménytelenül végződött.