A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A jövő év első percétől az utolsóig tartó szállítás keretmennyisége 98 ezer megawatt volt. Az ajánlatkérő a szerződés teljes időtartama alatt fix áron kívánt szerződni.

Az eljárást eredménytelennek minősítette a GyESV, mivel a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem. 

A mostani eljárás előzménye, hogy idén július 7-én leszerződött már a GySEV 98 ezer megawattóra elektromos áramra, 17 milliárd 686 millió forintért, az idei évre. A szállítást három cég nyerte, ezek a következők voltak: E2 Hungary Zrt., MVM Next Zrt. és Alteo Energiakereskedő Zrt. A velük kötött szerződés hatálya kiterjed 2023-ra is, azzal a kikötéssel, hogy az akkori felhasználásra szánt áramra idén november 30-ig lehet a szerződést megkötni. Így a mostani tender a verseny újranyitása volt és eredménytelenül végződött.