Magyarország földgázkészlete 1,67 milliárd köbméter volt 2016. május 30-án (ami 26,4 százalékos töltöttséget jelent) - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adataiból. E számok mostantól minden hónapban elérhetőek lesznek a hivatal honlapján.

Idén áprilisban kezdődött a hazai földgáztárolók feltöltése, amelyekbe már az új szabály alapján az egyetemes szolgáltatóknak a következő fűtési szezon kezdetéig az elmúlt tíz év legmagasabb téli fogyasztásának legalább 60 százalékát kell elhelyezniük. Ez garantálja, hogy a tárolás költségeit és az ellátásbiztonságot is szem előtt tartva az optimális mennyiség kerüljön a tárolókba.

A múlt december, január, február hónapban 1,65 milliárd köbméter volt a lakosság fogyasztása. Az elmúlt téli időszak leghidegebb napja 2016. január 3-án volt mínusz 8,12 Celsius-fok napi középhőmérséklettel. A legnagyobb hazai földgázfelhasználás az ezt követő napon, 2016. január 4-én volt, mínusz 8 Celsius-fokos napi középhőmérséklet mellett elérte a 62,2 millió köbmétert.