Csepel felől a halásztelki csomópontban a lezárás ideje alatt is lesz lehetőség az M0 autóútra felhajtani Buda felé. Az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ugyanakkor már nem lesz használható, ezért Csepel felől érkezve a szigetszentmiklósi (Csepeli úti) felhajtót érdemes igénybe venni - írják.

A közúti forgalom a II. Rákóczi Ferenc út helyett a Plútó utca-Csepeli út útvonalon vagy a II. Rákóczi Ferenc útról az Auchan előtt Szigethalom felé, a Csepel-szigeti gerincúton tud az M0 körgyűrűn átjutni.

A hétvégi lezárást követően, március 2-tól várhatóan 4 hónapig a híd felújítási munkái miatt 3,8 m-es magasságkorlátozást vezetnek be a II. Rákóczi Ferenc út M0 híd alatti útszakaszára.

Változások a közösségi közlekedésben

A forgalomkorlátozás idején a Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as, 38A és 238-as autóbusz terelve közlekedik, Lakihegy térségét nem érinti. Lakihegyre a terelt útvonalon, a megszokottnál hosszabb menetidővel közlekedő 690-es Volán-járattal, illetve éjszaka a csak Lakihegyig közlekedő 938-as autóbusszal lehet eljutni.

A 138-as autóbusz Csepel, Szent Imre tér felé nem érinti az Áruházi bekötőút megállóhelyet. A 38-as, a 38A, a 238-as és a 938-as autóbusz szintén terelve jár, egyik irányban sem érinti az Áruházi bekötőút és a Lakihegy, Cseresznyés utca közötti megállókat.