Az új vezérigazgató azonnali leváltását Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere kezdeményezte, egy júniusi ingatlanügylet körülményeit kifogásolva: a Bahart - a közgyűlés tudta és jóváhagyása nélkül - 450 millió forintért megvásárolt a siófoki önkormányzat tulajdonában lévő Balaton-parti Kft.-től egy ingatlant, majd át is utalt 200 millió forint vételárrészletet az eladónak.

Bóka István szerint az ügylet szabálytalanul köttetett meg, s így jelen formájában nem érvényes, míg Halmos Gábor vezérigazgató úgy látja, szabályosan járt el, a közgyűlés utólag is hozzájárulhat a kontraktushoz. Hasonlóan vélekedik Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere is.

A tóparti önkormányzatok 2008 óta kizárólagos tulajdonosai az egykori állami hajózási vállalatnak, s azóta a folyamatos adásvételekkel alaposan átrendezték a belső erőviszonyokat, ma egyértelműen Siófoké a vezető szerep, a város jelenleg 40,3 százalékot birtokol a részvényekből - jegyzi meg a lap.

A Népszabadság emlékeztet, hogy a jelenlegi vezérigazgató elődjét váratlanul, indoklás nélkül menesztették a tavaly kétmilliárdos bevétel mellett 63 millió forintos nyereséget produkáló vállalat éléről.