A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő a területen legalább 3122 lakást, irodaházat és egyéb épületeket kíván megépíttetni. A mostani feladat Pakson egy 4 ezer fő elhelyezését biztosító moduláris szállásépület, a Paksi Ipari Parkban út, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Paksi Mérnökség új telephelyének tervezése.

A nyertesekkel március 31-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu tavaly októberben írt arról, hogy közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezhet Pakson több ezer lakást, illetve ipari épületeket, nettó 6 milliárd 783 millió forint keretösszeg erejéig. Decemberi hír volt, hogy a paksi ipari parkba tervezett beruházáshoz kapcsolódó mérnöki feladatokat a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., továbbá a Special Consult Tanácsadó és Szolgáltató Kft. végezheti, nettó 5 milliárd 278 millió forint keretösszeg erejéig.