Közvetlenül az akció előtt a Készenléti Rendőrség a telep összes be- és kijáratát lezárta, csaknem száz gépjárművet és kétszáz személyt ellenőrzött, több esetben közlekedési szabálysértés miatt intézkedett.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a forgalmazott termékek eredetét kérték számon a kereskedőktől, akik közül egy sem tudta igazolni, hogy legális árukészlettel működik. Emiatt 50 millió forint értékű ruházati terméket - főleg lábbeliket, fehérneműt, női felsőruházatot - vettek leltárba a helyszínen megjelent szakemberek. Két cégnek sem online pénztárgépe, sem annak beszerzésére vonatkozó megrendelése nem volt, náluk mintegy hétezer NHL (National Hockey League) feliratú, hamis márkajelzéssel ellátott baseballsapkát, továbbá hamisított autóalkatrészeket találtak és foglaltak le összesen több mint 3,5 millió forint értékben.

A NÉBIH a telepen működő vendéglátóhelyeknél többek között alapvető higiéniai előírások megszegése és szabálytalan tárolás miatt intézkedett, a nyomon követhetőség hiányosságai miatt 4 és fél mázsa készételt és alapanyagot foglalt le és semmisített meg.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkaidő-beosztási problémákat és hiányos nyilvántartásokat talált a kereskedők ellenőrzésekor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai pedig több esetben a tűzvédelmi előírások megszegését állapították meg.

Az akcióban részt vettek Józsefváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Kereskedelmi, valamint Építési Osztályának szakemberei, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai is.

A bírságok kiszabása folyamatban van, együttes összegük több millió forintra rúghat, továbbá az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárás indul.

QP | Quality Placement