A BayernLB-nek nem szokása piaci pletykákat kommentálni, az utóbbi napokban a különböző sajtóorgánumokban napvilágot látott hírek miatt azonban a bajor bank szóvivője szükségesnek tartja az alábbiak megerősítését:

A BayernLB és az Európai Bizottság közötti megállapodásnak része az MKB Bank értékesítése, amelynek végső határidejét a dokumentum 2016-ban határozza meg - azonnali értékesítési kényszerről tehát szó sincs.

Tagadhatatlan, hogy az MKB kiemelkedő piaci reputációja és a restruktárálására tett, eddigi sikeres erőfeszítések miatt folyamatos a bank iránti érdeklődés. A BayernLB nem biztosított kizárólagosságot egyetlen potenciális vevőjelöltnek sem, valamint nem folytat előrehaladott tárgyalásokat egyetlen érdeklődővel sem - fogalmaz a bank közleménye.

Az MKB Bank által követett aktuális stratégiai irány tovább fogja növelni a core bank értékét.

Az MKB menedzsmentje a BayernLB szerint a bank értékének maximalizálására irányuló munkájához minden támogatást megkap a BayernLB-től.

Amint azt a Napi Gazdaság Online is megírta, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója hétfő este az InfoRádióban elmondta, a társaság két bank megvételére készül, egyik esetben már az utolsó fázisban vannak az egyeztetések, míg a másiknál írásos ajánlatra került sor. A korábbi értesülések szerint megfigyelők körében a CIB és az MKB neve hangzik el a leggyakrabban.