Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsony Gergely korábban az atlétikai világbajnokság lemondását is kilátásba helyezte, ha az állami kukaholding nem fizet a fővárosnak a szemétszállításért. "Tegnap jelent meg egy ITM-rendelet, amely lehetővé teszi azt, hogy a főváros hozzájusson a pénzéhez, pontosabban a fővárosi polgárok visszakapják az általuk befizetett szemétdíjat, és elindultak a szakmai egyeztetések ennek a foganatosítása érdekében - mondta a politikus az ATV.hu tudósítása szerint.

Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár az ATV Híradójának megerősítette, hogy küszöbön a megoldás. A múlt évre minden benyújtott számlát az állami cég kifizetett, az utolsó esedékes számlát még nem nyújtotta be a fővárosi cég, adategyeztetések folynak, azt követően benyújtható és valóban, a közzétett ITM-rendelet miatt a kompenzációnak sincs semmi akadálya. Készek vagyunk a szükséges kompenzáció megfizetésére - fogalmazott Fürjes.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a kormánytól kapott forrásból megszüntetnék a daganatos betegségek gyanújával kapcsolatos fővárosi várólistákat. "Most azért dolgozunk, hogy a Budapesten meglévő nagy diagnosztikai eszközök finanszírozási lehetőségeit bővítsük, a CT- és MR-vizsgálatok finanszírozását szeretnénk bővíteni. Számításaink szerint ehhez nagyjából évi 2 milliárd forintra van szükség" - mondta Karácsony.

Fürjes Balázs szerint ebben a kérdésben teljes az egyetértés.

Karácsony a rakpartok esetleges lezárásáról is beszélt: "a nyári időszakokban, hétvégenként szeretnénk átadni a rakpartot a járókelőknek, amikor ez nem okoz közlekedési problémákat a városban."