Andy Vajna özvegye ugyanakkor nem egyedül látja el a cégvezetői feladatokat, sőt önálló aláírási joga nincs is. Rajta kívül még két olyan ügyvezető ténykedik a vállalatnál, akik már a néhai filmügyi biztos mellett is ilyen pozícióban dolgoztak: Kovács Andrea, a filmmogul bizalmasa és Samuel Russell Falconello, az elhunyt üzletember korábbi amerikai cégtársa - olvasható a lapban.

Vajna Tímea csak Falconelloval közösen jogosult képviselni a társaságot, azaz túl komoly felelősség nem nyomja a vállát. Ráadásul a korábbi ügyvezetők sem teljesen önállóan döntenek már: még februárban létrehoztak egy tanácsadó testületet, amelynek a jövőben teljes rálátása lehet arra, mi történik a cégbirodalomban.

Vajna Tímea munkáját azonban így is megfizetik: a cégbírósághoz benyújtott iratok alapján az év végéig havi 12 500 euró, azaz mai árfolyamon bruttó 4 022 500 forint díjazásra jogosult. Mindez nettóban - mindenféle adókedvezmény figyelembevétele nélkül - 2,675 millió forintnak felel meg.

A több tízmilliárdos Vajna-vagyon öröklésével kapcsolatban még látni világosan, erről egy akár hosszú ideig elhúzódó hagyatéki eljárás dönthet. Egy biztos: a házából egyelőre nem kell kiköltöznie.